Tolu (34)

”weClean er ærlig arbeid, med ærlige rammer”

Hvis man finansierer utenlandsstudiene sine selv, som jeg gjør, må man rulle opp ermene. Jeg tar for tiden to mastergrader, og i tillegg har jeg to barn så jeg har ikke mye valg – jeg må jobbe. Faren min er det største forbildet jeg har. Han var skredder og designer og gjorde det stort utenfor Nigeria, på tross av at han ikke hadde grunnskole engang. Selv i voksen alder, uansett hvor jeg har jobbet og hva jeg har gjort, har jeg ringt ham, spurt om rådene hans og sett opp til ham. Jeg håper barna mine kan se på meg på samme måte en dag og skjønne valgene jeg tok og hvorfor jeg tok dem

En av mastergradene jeg tar er i økonomi, den andre er i utviklingsstudier så jeg føler at jeg studerer de strukturene som jeg er en del av. Og weClean gir mening i et sånt bilde. Det er veldig rasjonelt. Mange som kommer hit er sårbare, mange kjenner ikke rettighetene sine og i en sårbar situasjon er det ekstra vanskelig å kreve minstelønn, feriepenger eller pappaperm. WeClean er gjennomsiktig med en inspirerende businessmodell. Jeg vet om nok av aktører som har uniformer og ID-kort og ser legitime ut, men som ikke følger reglene de skal.

Alle mennesker ser etter sikkerhet og ser etter noe de kan gjøre som gir verdi. Arbeidet jeg gjør nå er veldig forskjellig fra det jeg gjorde hjemme og fra det jeg tenker å gjøre senere. Likevel setter jeg pris på det, fordi det er ærlig arbeid og fordi rammene er ærlige.