FAQ - Vindusvask

Ofte stilte spørsmål

Vindusvask

Hvor lang tid tar det fra bestilling til vinduene blir vasket?

Etter at du har bestilt utvendig vindusvask, registrerer vi deg i våre systemer med informasjonen som er opplyst. Vi legger deg inn i vår timeplan for vindusvask og tar kontakt for å avtale passende tid så snart vi har anledning. Vi gjør vårt ytterste for å komme til våre nye kunder så raskt vi kan.

Må jeg være til stede når vasker kommer?

Du behøver normalt ikke å være hjemme når vi kommer for å vaske hos deg. Unntaket er om du er nødt til å være til stede for å gi oss adgang til eiendom, vannkran, stige eller balkong. Om kunde ikke kan være hjemme, må det oppgis de nødvendige opplysninger som er viktige for at renholder skal kunne gjøre en jobb som står til forventningene.

Hva bør jeg forberede?

Vi har med alt vi trenger av vaskeutstyr, og det eneste du behøver å stå for er tilgang til vann. Dagen vi kommer og vasker, er det viktig at alle vinduer er lukket og hindringer fjernet, slik at vi kan komme til ved vinduene. Alle solskjermer må være hevet. Verdifulle gjenstander som kan skades eller ødelegges av våre stenger eller slanger, må flyttes. Har du fuglematere eller temperaturmålere på vinduet som kan falle av, bør disse fjernes. Sprosser kan som regel sitte på, så lenge de tåler å bli børstet og spylt.

Behøver dere parkeringsplass?

Vi har med tungt utstyr. Derfor bruker vi bil, og prøver å parkere nærmest mulig boligen. Dersom det ikke er mulig å komme med bilen helt inntil, fordi underlaget rundt boligen ikke tåler (vekten av) våre biler, må vi få beskjed om dette.

Hva kan jeg gjøre for at dere skal finne fram uten problemer?

Alle boligene må være synlig merket med nummer og navn til den som har bestilt vasken. Gi oss gjerne beskjed hvis det er noe som kan gjøre det enklere for oss å finne raskt fram til riktig bolig (f.eks. hvis huset har inngang fra en annen adresse, eller hvis adressen ikke fanges riktig opp av navigasjonssystem).

Bruker dere såpe eller andre kjemikalier?

Ved vindusvask bruker vi ny filterteknologi som renser vannet, slik at vi ikke behøver å bruke vaskemidler. Da blir fasadematerialer tatt godt vare på under vasken. Normalt inneholder vann partikler som etterlater spor og skjolder på vinduene når det fordamper. Filtersystemet fjerner alle disse partiklene, og fordamper derfor uten synlige spor på vinduene.

Er det trygt for vasker å vaske vinduer fra utsiden?

Renholdet blir gjort fra bakkenivå ved hjelp av teleskopstenger. Metoden er derfor raskere, tryggere og enklere, enn tradisjonelle metoder.

Må vi fjerne sprosser?

Normalt trenger man ikke å fjerne sprosser for å få et rent resultat. Børstehårene kommer til i bakkant, og vannet renner ned og renser bak sprossene. En bonus er at sprossene ofte også etterlates mye renere enn før vasken. Det er imidlertid ditt ansvar å vurdere hvorvidt sprossene tåler å bli børstet. Vi tar ikke ansvar for sprosser som blir skadet, faller ned, eller lignende, under vaskingen.

Hvorfor blir det noen ganger merker etter første vask?

Når vi utfører første vindusvask bruker vi mer tid og vann enn normalt. Vi gjør dette for å få vinduene så rene som mulig ved å fjerne gammel såpe som sitter i sprosser og lister. Om det er mye gammel såpe og skitt på vinduene kan det likevel være at det kreves flere omganger med vask før alle såperestene er borte. Disse restene kan fortone seg som hvite prikker, flekker eller renner. Slike spor blir som regel borte etter andre vask. Er det mye av dette, spesielt på såkalt «viktige vinduer», ber vi om at dere gir oss beskjed.

Hva om vinduene fortsatt ikke rene etter tredje vask?

Vinduer som ikke er rene etter tredje vask er normalt skadet, eller har flekker som ikke lar seg fjerne ved normal vask. Eksempler på slike flekker kan være maling, murpuss og kvae. Vi tilbyr ikke skraping av vinduer, da vi risikerer å lage riper i vinduene i forsøket på å skrape av harde flekker. Hvis vinduer vaskes sjelden og utsettes for vind og vær (særlig sol), kan det oppstå varige skader på vinduene. Dette får vi dessverre ikke gjort noe med. Sjekk i det hele tatt om vinduene har riper eller (slitasje) skader fra før. I enkelte tilfeller kan det fortsatt være «førstegangsflekker» etter andre og tredje vask. Dette kan være på ruter som er spesielt utsatt for forurensning. Vi merker oss disse vinduene, og spyler ekstra ved oppfølgingsvask, alternativt kan vi avtale hyppigere vask.

Blir det skittent hos naboen under?

Vårt vann er tømt for partikler, og skal i den forstand være «renere enn regnet». Det er altså ikke vannet som forurenser. Når vi vasker dine vinduer, blir disse rene og vannet som renner ned vil etter hvert være nokså rent. Dermed kan vann som renner ned neppe etterlate mer smuss enn hva regnvær gjør. Dersom naboen under skulle klage over skitne vinduer etter at vi har vasket, kan det være pga. såpe i deres vinduer som løser seg opp i vannet og som deretter fortoner seg som flekker eller dråper.

Vasker dere takvinduer?

Det hender at vi kan komme til ved takvinduer med en lang stang, dersom vi kan stå i rett vinkel. Det som er en utfordring med takvinduer er at disse som regel sjelden blir vasket, samtidig som de er utsatt for direkte sol og annen påvirkning av vær og vind. Derfor er mange takvinduer rett og slett skadet. Når takvinduer «ligger», vil ikke vannet renne ned like lett, og vi må «børste» bort vannet uten at vi kan se det. Det vil ofte ta to-tre ganger før vinduene er merkbart rene. Så ja, dersom vi kommer til kan vi vaske takvinduer, men vi kan ikke garantere at de blir like rene som øvrige vinduer.

Vasker dere alt av glass hver gang?

Den ordinære vindusvasken omfatter alle vinduene i boligens yttervegg, der hvor vi kan komme til. Avtale om periodisk vindusvask gjelder ikke glassrekkverk, innglassing, garasjevinduer, lysthus eller takvinduer. Dersom du ønsker vask av øvrig glass, må vi få beskjed om hvilke glass dette gjelder.

Vasker dere også vinduer innvendig?

Vi vasker også vinduer innvendig, og dette kan bestilles ved å sende epost til support@weclean.no. Innvendig vask av vinduer utføres på tradisjonelt vis og faktureres med kr 450,- per time.

Vasker dere om vinteren?

Utvendig vindusvask begrenses av kulde, mørke og vanskeligere tilgang pga. snø og glatte innkjørsler. Vi vasker så lenge vi kan og starter opp så snart temperaturene tillater det. Mørke morgener og ettermiddager vil gi oss noe kortere arbeidsdager.

Hvor er weClean tilgjengelig?

weClean er foreløpig kun tilgjengelig i Oslo-området.

Hva skjer ved skade på eiendom?

Vår samarbeidspartner IF skadeforsikring forsikrer våre kunder for opptil 10 millioner i skade på eiendom. Dermed er du trygg på at ting ordnes raskt og smertefritt ved eventuelle uhell.

Om uhellet skulle være ute kontakter du oss på support@weclean.no innen 24 timer, slik at vi kan melde skade videre til IF. Det er også en fordel om du legger ved eventuell bildedokumentasjon.